Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Λιμενικο σωμα προκηρυξη 2013

Λιμενικό Σώμα προκήρυξη 2013


Περιμένοντας την προκήρυξη του λιμενικού για το 2013 πρέπει να γράψουμε πέντε πράγματα που ισχύουν για όλες τις προκηρύξεις δημοσίου για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο κομμάτι των υπολογιστών.
Οι προκηρύξεις έχουν κάποια δικαιολογητικά που είναι απαραίτητα και κάποια που είναι προαιρετικά και δίνουν έξτρα μόρια.
H γνώση πληροφορικής στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι αναγκαία. Χωρίς αυτή δηλαδή δεν μπορείς να συμμετέχεις στην προκήρυξη.
Aν κάποιος έχει πτυχίο γνώσης υπολογιστών σε επίπεδο Advanced (Expert) δεν θα αποκτήσει περισσότερα μόρια.

Οι απαιτούμενες ενότητες που μέχρι σήμερα ζητούνται και αναμένεται να ζητηθούν και για την προκήρυξη λιμενικού 2013 όπως ζητήθηκαν στην προκήρυξη λιμενικού του 2011 είναι:

Επεξεργασία κειμένου,
Υπολογιστικά φύλλα,
Υπηρεσίες Διαδικτύου

Πιστοποιούνται από 9 φορείς με πιο γνωστό από όλους το ECDL, ICBU, MOS, ACTA, VELLUM, ICT, ISKILLS, Diploma.

Όποια επιλογή και να κάνετε αναγνωρίζεται με το ίδιο κύρος από το ελληνικό δημόσιο


 Για την γνώση αγγλικών έχουμε επίπεδα
«Η γνώση της Αγγλικής γλώσσας πρέπει να είναι ή άριστη ή πολύ καλή ή καλή (άριστη Γ2/C2, πολύ καλή Γ1/C1, καλή Β2)» έλεγε η προκήρυξη του λιμενικού το 2011


Εδώ η πρόταση της σχολής μας για όποιον δεν έχει αποκτήσει ακόμα κάποιο πτυχίο αγγλικών λέγεται Bulats

  • Έχει εξετάσεις κάθε μήνα με κόστος κάτω από 100€
  • Ηλεκτρονική εξέταση
  • Χωρίς προφορικά και έκθεση 

Με την υπογραφή του πανεπιστημίου του Cambridge


Λίγες πληροφορίες για τις σχολές του λιμενικού ώστε σε περίπτωση πρόσληψης στο λιμενικό να είστε «διαβασμένοι»
Οι παραγωγικές σχολές του Λιμενικού Σώματος όπως αναφέρονται  στη επίσημη σελίδα του λιμενικού σώματος  http://www.hcg.gr/ είναι:
Η Σχολή Δοκίμων Σημαίοφόρων Λιμενικού Σώματος (Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.), η οποία λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων του Πολεμικού Ναυτικού και η φοίτηση διαρκεί 15 μήνες. Στη Σ.Δ.Σ.Λ.Σ. κατατάσσονται μετά από διαγωνισμό Έλληνες πολίτες, πτυχιούχοι πανεπιστημιακών ή πολυτεχνικών σχολών ή κάτοχοι διπλώματος Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού πλοιάρχων ή μηχανικών. Μετά την αποφοίτησή τους από τη σχολή οι δόκιμοι ονομάζονται Σημαιοφόροι Λ.Σ. και εντάσσονται στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος. Καταληκτικός βαθμός της σταδιοδρομίας τους είναι ο βαθμός του Αντιναυάρχου Λ.Σ.
Η Σχολή Δοκίμων Υπαξιωματικών Λιμενικού Σώματος (Σ.Δ.Υ.Λ.Σ.), η οποία λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (Σ.Μ.Υ.Ν.) τουΠολεμικού Ναυτικού και διαρκεί 9 μήνες. Οι προϋποθέσεις εισαγωγής στη σχολή ορίζονται στην εκάστοτε προκήρυξη. Μετά την αποφοίτησή τους οι δόκιμοι ονομάζονται Κελευστές Λ.Σ. και εντάσσονται στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος. Αποστρατεύονται με το βαθμό του Πλοιάρχου Λ.Σ.
Η Σχολή Λιμενοφυλάκων, η οποία εδρεύει στον Πειραιά και είναι διάρκειας μέχρι 6 μηνών. Οι προϋποθέσεις εισαγωγής στη σχολή ορίζονται στην εκάστοτε προκήρυξη. Μετά την αποφοίτησή τους από τη σχολή οι δόκιμοι ονομάζονται Λιμενοφύλακες και εντάσσονται στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος. Αποστρατεύονται αναλόγως με τα προσόντα που διαθέτουν με το βαθμό του Ανθυπασπιστή ή Σημαιοφόρου Λ.Σ.
Στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή κατατάσσονται επίσης και εξειδικευμένοι επιστήμονες ως αξιωματικοί απευθείας κατάταξης με το βαθμό του Ανθυποπλοιάρχου ΛΣ και με ειδικότητες:
·         τεχνικού - απόφοιτοι πολυτεχνικών σχολών διαφόρων ειδικοτήτων που απασχολούνται κυρίως σε υπηρεσίες με τεχνικό - τεχνολογικό αντικείμενο.
·         ιατρού - απόφοιτοι ιατρικών σχολών διαφόρων ειδικοτήτων που απασχολούνται στα ναυτικά νοσοκομεία της χώρας.
·         οικονομικού - απόφοιτοι οικονομικών σχολών που απασχολούνται κυρίως σε οικονομικές υπηρεσίες.
·         νομικού - απόφοιτοι νομικών σχολών.
·         ιερέας

Στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή εισάγονται και Αξιωματικοί Ειδικής Μονιμότητας (Ε.Μ) με το βαθμό του Σημαιοφόρου, χειριστές αεροπλάνων και ελικοπτέρων.


-->

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Website counter